26.04.2018 597

Okulumuz müstakil ortaokul olarak, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 1990 yılında yaptırılmıştır.

Okulumuzun ismi, bulunduğu mahallenin adı olan Küçük Kırım Ortaokulu iken, mahallemizde ikamet etmekte olan ve vatani görevini yaparken Şehit düşen Er Fehmi KOÇ´un ismi Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Milli Eğitim Bakanlığına teklif edilmiştir.

Bakanlığımızın teklifi uygun görmesi ile okulumuzun adı Şehit Fehmi Koç  Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

Şehit Fehmi Koç Ortaokulu çevre ihtiyaçları ve okulumuzun imkanları göz önünde bulundurularak 30/05/1995 tarihinden itibaren İlköğretim okulu olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Daha sonra çevre şartları, okulumuz imkanları neticesinde 2012 yılından itibaren Okulumuz ilkokul olarak hizmet vermeye başlamıştır.